Provincie Zuid Holland

Toon navigatie

"Je krijgt hier het gevoel dat je bijdraagt aan een mooier Zuid-Holland, dat is echt heel gaaf!"

Linda Bierman - Stagiair

Naam: Linda Bierman
Afdeling: Personeel en Organisatie
Functie: Stagiair
Opleiding: Bestuurskunde en Facility Management
Stage bij de provincie: Januari tot september 2019

Soort stage: Afstudeerstage
Onderwerp: Personeel & Organisatie

“Rond oktober ben ik mij gaan oriënteren op afstudeerstages. Voor mijn master moet ik verplicht drie maanden stage lopen, maar veel studenten koppelen dit aan het afstuderen en maken er zes maanden van. Zo ook ik. Ik ben mij gaan verdiepen in interessante overheidsinstellingen en toen kwam de provincie hier in Den Haag voorbij. Via de mail kwam ik zo in contact met de stage-coördinator en werd er een gesprek georganiseerd.

Afdeling Personeel & Organisatie

Door de specialisatie van mijn opleiding was het een logisch gevolg dat ik bij de afdeling Personeel & Organisatie (P&O) terechtkwam. Bij deze afdeling worden grote personele en organisatiebrede vraagstukken opgelost, maar worden ook werkzaamheden verricht omtrent het ontwikkelen van cursussen en workshops, het organiseren van de salarisadministratie en het werven van nieuwe medewerkers. Een hele diverse afdeling dus. 

Afstudeeronderzoek

Ondanks dat ik onderdeel ben van de afdeling P&O, doe ik onderzoek naar de afdeling Facilitaire Zaken (FZ). Dat is enerzijds omdat er hier een vraagstuk lag omtrent het personeel en de manier van werken. Maar anderzijds ook omdat ik al een afgeronde HBO-opleiding heb in Facility Management. Op die manier zou ik onderzoek kunnen doen waarbij mijn vorige en huidige studie gecombineerd worden. Dat is gelijk ook iets dat kenmerkend is voor de provincie: de grote omvang brengt veel mogelijkheden met zich mee. Er speelt heel erg veel bij de provincie en dat is voor een stagiair de uitgelezen kans om eens goed gebruik van te maken! Iedereen staat open voor een samenwerking, kennismaking of kennisdeling en dat maakt het stage lopen bij de provincie enorm leuk. 

Deze provincie is niet typisch overheid

Wat mij voornamelijk verbaasd heeft bij de provincie is dat het niet het stereotype overheidsinstelling is wat ik vooraf dacht. Er wordt hier veel ingespeeld op innovatie en door allerlei mensen en afdelingen op een efficiënte manier samengewerkt. Er zijn minder vaste structuren of (in)formele regelgeving waar je hier als medewerker per se aan vast moet houden om je werk goed te kunnen doen. Er wordt echt aandacht geschonken aan individuele vraagstukken en werkzaamheden om zo goed en effectief mogelijk oplossingen te bedenken. Ik kijk iedere dag weer mijn ogen uit als ik zie hoeveel mensen hier werken en waar iedereen mee bezig is. Je krijgt hier het gevoel dat je kan bijdragen aan een mooier Zuid-Holland en dat is echt heel gaaf!”

Nu een echte baan... bij de provincie

Na mijn stage heb ik het geluk gehad dat ik mocht blijven in de functie van stagecoördinator. Ik werk nog niet zo lang bij de provincie, maar het voelt al helemaal vertrouwd. Ik ben iemand die van veel afwisseling houd en niet te lang hetzelfde wil doen, maar ook wel veel waarde hecht aan een fijn team. Die combinatie komt hier bij de provincie volledig tot z’n recht. Ik krijg hier alle vrijheid om uitdagingen aan te gaan, kansen te pakken en mijzelf te ontwikkelen. Ik kijk erg uit naar de toekomst en hoop veel ervaring op te kunnen doen bij de provincie.

Stage en afstuderen

We zijn op zoek naar jou