Provincie Zuid Holland

Toon navigatie

Nautisch verkeersbegeleider bij de provincie Zuid-Holland

Wil jij helpen om de bruggen en sluizen van de provincie Zuid-Holland te bedienen en het weg- en waterverkeer in goede banen te leiden?

De provincie Zuid Holland is de meest waterrijke en verstedelijkte provincie van Nederland. Dagelijks werken de collega’s van de Dienst Beheer Infrastructuur (DBI) aan de opgave om de best bereikbare provincie van Nederland te zijn. Wil jij als nautisch verkeersbegeleider een positieve bijdrage leveren aan de taakvelden objectbediening en verkeersmanagement en 24/7 meehelpen om zowel de bediening van 85 bruggen als het verkeersmanagement op de weg meer samen te voegen in werkproces en techniek?

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar meerdere verkeersbegeleiders die de verkeersstromen optimaal inregelen door het bedienen van bruggen, sluizen en verkeersmanagement-systemen. Hierdoor ontstaat er een veilige, vlotte, publieksgerichte en milieubewuste afwikkeling van het verkeer op weg en water. Je werkt op één of meer  bediencentrales of sluiscomplexen in Zuid-Holland. Deze centrales staan in Alphen aan de Rijn, Leiden, Leidschendam, Gouda, Vianen en Gorinchem.

Je hebt overzicht van de verkeerssituatie over langere trajecten en kan voortdurend de afweging maken tussen de belangen van vervoer over de weg en het water. Dankzij jou wordt de verkeersafwikkeling goed gepland en gecoördineerd en vanwege jouw oplettendheid en alertheid maak je op basis van camerabeelden en verkeers-viewers de juiste keuzes.

Je dagelijkse kernactiviteiten bestaan uit:

  • operator-taken, zoals het bedienen van bruggen en sluizen;
  • coördinator-taken, zoals het toewijzen van bruggen aan de operators;
  • het bedienen van (digitale) systemen;
  • het registreren van gegevens;
  • het melden van storingen.

Brugbediening in de provincie Zuid-Holland

Bekijk de video

Wat neem je mee?

Als spin in het web binnen een dynamische omgeving reageer je alert en heb je een proactieve houding.

Goede communicatieve vaardigheden zijn belangrijk om de verbeteringen die je signaleert te delen. Zowel zelfstandig bezig zijn als werken in teamverband gaat jou prima af. Je gaat met de tijd mee en blijft in jezelf investeren door het volgen van opleidingen, cursussen en trainingen. Verder ben je flexibel, het werk gaat 7 dagen per week, 24 uur per dag door. Jouw rooster is hier dan ook op afgestemd.

De provincie leidt je binnen een jaar in de praktijk op tot allround verkeersbegeleider. Om dit goed te kunnen doen, heb je het volgende nodig:

  • kennis van het beheergebied;
  • inzicht in het belang van een goede doorstroming van het verkeer op weg en water en het plannen van de verkeersafwikkeling daarvan;
  • stressbestendigheid, goed kunnen anticiperen en beslissen;
  • een afgeronde MBO+ opleiding.

Je hebt basismodules nautische leerlijnen behaald in:
Signaalfunctie Binnenwater, Rapporteren, Brug- en Sluisbediening Afstandbediening, Algemene Nautische Kennis, IVS-Next, Technische kennis bruggen, Gespreksdiscipline, Marifoonbediencertificaat, en tevens ben je in het bezit van een vaarbewijs en een rijbewijs B.

Waar ga je werken?

De Dienst Beheer Infrastructuur werkt aan het continu verbeteren van de mobiliteit binnen de provincie en het vervoer over water wordt steeds belangrijker voor bedrijven in Zuid-Holland. De eenheid Operatie van DBI draagt zorg voor een vlotte en veilige bediening van de 85 bruggen en sluizen in Zuid-Holland. De meeste bruggen worden bediend vanaf de zeven bediencentrales en sluiscomplexen. In deze centrales werken we in maximaal drie diensten, 24 uur per dag en in de zomerperiode zeven dagen in de week.

Ook de monitoring van wegen vanuit de verkeersmanagementdesk en de aansturing van de inzet bij incidentmanagement worden binnen deze eenheid gedaan. Samen zorgen we dus voor de doorstroming op de weg en vaarweg.

Werken op de IC-desk

Bekijk de video

Solliciteren?

Meer weten?

De gehele vacaturetekst met alle verdere details over de arbeidsvoorwaarden en de procedure kun je hier bekijken. Heb je eerst nog vragen, dan kun je contact opnemen met Danielle Nuts. 

Danielle Nuts

Danielle Nuts

Recruiter

Telefoon 06 50 06 41 41

LinkedIn LinkedIn