Provincie Zuid Holland

Toon navigatie

"De meeloopdag was een mooie kans om te ontdekken waar ik stage wilde lopen."

Marijn Jansen - Stagiair

Naam: Marijn Jansen
Afdeling: Personeel en Organisatie
Functie: Stagiair
Opleiding: Human Resource Management
Stage bij de provincie: september 2019 tot mei 2020

Soort Stage: Gecombineerde Meeloop- en Afstudeerstage
Onderwerp: De Participatiewet

Ik ben Marijn Jansen, een 21 jarige student Human Resource Management aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Halverwege mijn derde jaar begonnen de docenten met het geven van voorlichting over het afstuderen. In het 4e jaar zal ik maar liefst 10 maanden stage gaan lopen en tegelijkertijd mijn HR-Beroepsproduct schrijven. Doordat ik regelmatig actief ben op Linkedin kwam ik een berichtje tegen van een oud-student van mijn opleiding die aangaf dat het mogelijk is om een dagje mee te lopen bij de provincie. Dit was voor mij een mooie kans om te ontdekken waar ik stage wilde lopen. Na het dagje mee mogen lopen wist ik dat dit een organisatie is waar ik veel kansen zal krijgen en de mogelijkheid zal hebben om dingen te doen waarin ik mij interesseer. Na de sollicitatieprocedure kwam dan het goede nieuws en nu zit ik hier al sinds september. Afstuderen!

"Toen ik begon met stagelopen mocht ik aanwezig zijn bij verschillende overleggen, één van die overleggen ging over de week van de diversiteit en inclusiviteit."

De afdeling Personeel en Organisatie is mijn plek, daar werk ik samen met verschillende collega’ s aan een aantal opdrachten die ik leuk vind. Toen ik begon met stagelopen mocht ik aanwezig zijn bij verschillende overleggen, één van die overleggen ging over de week van de diversiteit en inclusiviteit. Verschillende taken werden aan mij overgedragen waardoor ik direct aan de gang kon gaan. Ik heb contact gehad met diverse externe bedrijven omdat wij opzoek waren naar een mystery guest die over de vloer zou komen, maar ook naar een ervaren trainer die een lezing zou geven over diversiteit. En in de week van de Diversiteit zelf mochten wij diverse activiteiten bijwonen die de medewerkers meer beeld geven.

In de eerste maand van mijn stage moest ik ook gaan nadenken over een onderwerp waarop ik zou gaan afstuderen. Dat gaat waarschijnlijk in ieder geval iets worden met betrekking tot de Participatiewet. Met verschillende collega’s heb ik gesprekken mogen voeren zodat ik zoveel mogelijk kennis zou opdoen over de mogelijkheden die er zijn. Om aan deze kennis te mogen komen ben ik samen met mijn collega(‘s) ook naar bijeenkomsten geweest met andere provincies en werkgevers. Zodat ik een volledig beeld kan vormen over de complete problematiek. Voorlopig heb ik de hoofdvraag voor mijn onderzoek als volgt geformuleerd: Hoe zorgt de afdeling P&O ervoor dat de participatiewet optimaal geïntegreerd wordt binnen de provincie Zuid-Holland?

Stage en afstuderen

We zijn op zoek naar jou