Provincie Zuid Holland

Toon navigatie

Traineeship bij de provincie Zuid-Holland

Hallo wereldverbeteraar! Wil jij iets nuttigs doen, een bijdrage leveren aan de maatschappij? Werken aan slim ruimtegebruik, schone energie voor iedereen en een beter bereikbaar Zuid-Holland? Aan transities zoals de circulaire economie en digitalisering? En word je geprikkeld door innovatie? Dan is ons traineeship bij provincie Zuid-Holland echt wat voor jou!

(Onze huidige traineelichting is in januari 2021 van start gegaan. In januari 2022 starten we wederom met een nieuwe groep trainees. De werving hiervoor zal eind september van start gaan, dus hou de site in de gaten)

Over de provincie Zuid-Holland

Zelf vinden wij Zuid-Holland (uiteraard) het meest interessante stukje Nederland. Met 3,6 miljoen inwoners is het de dichtstbevolkte provincie. Door de unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta speelt de provincie Zuid-Holland een belangrijke rol in Nederland.  En met onze strategische ligging in Europa staan wij letterlijk in verbinding met de rest van de wereld. De economische bedrijvigheid is ongekend. Bijna een kwart van het bruto nationaal product wordt in de provincie Zuid-Holland verdiend. Al die mensen en bedrijvigheid zorgen voor uitdagingen waar we als provincie voor staan. Hiervoor werken we samen aan oplossingen met inwoners, medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners. Werken als trainee betekent dat jij hier een rol in speelt. Maar dat doe je nooit alleen, want alles raakt elkaar. Daarom zoek je altijd de verbinding. Dat maakt het complex maar ook dynamisch en uitdagend.

Als je voor een overheid kiest, kies dan voor het middenbestuur bij een provincie. Een bijzondere overheidslaag want we zitten letterlijk in het midden: tussen het Rijk en gemeenten in. Praktischer dan het Rijk, een grotere scope dan een gemeente. We zijn groot genoeg om echte impact in de regio te maken. Klein genoeg voor korte lijnen, een platte organisatie met veel ruimte voor eigen inbreng van onze medewerkers. We werken aan innovatie op alle vakgebieden. En we zijn al best ver met data en technologie. Het werk dat je doet is zichtbaar; dat maakt het leuk. Je kunt aanwijzen waar je aan werkt, in het echt of op de kaart. Of je wandelt letterlijk door je eigen project.

Weten wat de provincie doet?

Bekijk de video

Over het traineeprogramma

Als trainee werk je in een 2-jarig programma aan 3 opdrachten van 8 maanden. Je startopdracht regelen wij voor je. Wat voor opdracht je daarna gaat doen is vooral aan jou. Er is veel ruimte om te ontdekken waar jij het beste tot je recht komt. Uiteraard is er goede begeleiding om je te helpen bij het maken van keuzes. Naast je inhoudelijke opdracht ga je ook op zoek naar je talenten. Wekelijks is er tijd gereserveerd voor ontwikkeling door het volgen van trainingen, een gesprek met je coach of je gaat op excursie naar een samenwerkingspartner of interessant project. Dit laatste organiseer je vooral in samenwerking met je medetrainees. En aan het eind van het programma gaan we graag met je om tafel om de mogelijkheden te bespreken voor je carrière na je traineeship. Ben je benieuwd naar de ervaringen van de vorige trainees?

Onze trainees vertellen over hun ervaringen!

Bekijk de video

Lees de ervaringen van (eerdere) trainees

We hebben al sinds 2009 iedere 2 jaar een lichting trainees. Er zijn dus in onze organisatie veel praktijkverhalen te vinden van huidige en oud-trainees. Bekijk hieronder hun verhalen. Ze vertellen meer over hun ervaringen, over wat de provincie een leuke en uitdagende werkgever maakt en ze delen hun plannen en dromen voor de toekomst.

Wat voor talent breng je mee?

 • Je bent opgeleid op academisch niveau (wo-master) en hebt maximaal 2 jaar relevante werkervaring. Wij hebben daarbij geen specifieke studierichting voor ogen;
 • Je bent gemotiveerd om je tanden te zetten in de vele maatschappelijke vraagstukken die er in onze provincie spelen;
 • Als provincie zoeken en organiseren we voortdurend de samenwerking. Als trainee omarm je deze manier van werken en laat je dit ook in de praktijk zien;
 • Daarnaast ben je nieuwsgierig en bereid volop te experimenteren. Zo kun je van en vooral met elkaar leren.
 • Tot slot: als provinciale overheid werken we mee aan het vormgeven van de digitale samenleving. Digitalisering raakt alles waar we als provincie mee bezig zijn. Je hoeft zeker geen ict-er te zijn, maar je bent wel doordrongen van het belang van datagedreven werken.

 

Wat krijg je van ons?

Naast een aantrekkelijk programma wil je natuurlijk ook weten wat we verder nog te bieden hebben:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 2 jaar
 • Een startsalaris van €2852,00 ,- en bij goed functioneren een jaarlijkse salarisverhoging van 3%
 • Een 36-urige werkweek (feitelijk werk je 40 uur en bouwt daarmee extra verlof op)
 • Reiskostenvergoeding (max 40 km woon-werkafstand)
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- (eens in de 5 jaar)
 • Een keuzebudget (IKB) van 22,37% bovenop je salaris. Dit kan je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris.

Diana: Zuid-Holland op de kaart zetten

Bekijk de video

Welke opdrachten kan ik verwachten als ik trainee ben?

Hieronder zie je de startopdrachten die door trainees kunnen worden uitgevoerd. Je solliciteert echter naar het traineeship van de provincie Zuid-Holland, naar een generieke traineeplek. Dat betekent dat onderstaande opdrachten ter informatie en inspiratie zijn en het niet de bedoeling is je sollicitatie op een specifieke opdracht toe te spitsen.

Wonen

Strategie en Advies

Opgavegericht organiseren

Versterken natuur

Innovatie

Circulaire economie

Energietransitie

Gezond en Veilig

Digitaal Werken

Duurzame Mobiliteit

Jesse: werken aan een circulaire economie

Bekijk de video

Heb je vragen of wil je meer info? Neem contact op met:

Lilian Wiegant

Lilian Wiegant

Traineecoördinator